Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eerste bijeenkomst Formatief evalueren in het onderwijs

26 november 2020 @ 15:30 - 17:00

Leernetwerk ‘Formatief evalueren in po’
(Kennisnetwerk Lerende Leraren)

Dit schooljaar vormt Kennisnetwerk Lerende leraren in samenwerking met SLO een leernetwerk rondom formatief evalueren.

 

Wat is formatief evalueren?
Formatief evalueren biedt leerkracht en leerlingen inzicht in het leerproces. Door formatief evalueren te integreren in je onderwijspraktijk ondersteun je de ontwikkeling van kinderen.
Formatief evalueren heeft een aantal belangrijke eigenschappen. Er is sprake van een cyclisch proces gericht op verder leren. Het gaat om doelgericht onderwijs. Leerkracht en leerlingen gaan hierover met elkaar in gesprek en geven samen het leren vorm.
Hiervoor moet je goed inzicht hebben in het leerproces van leerlingen. Dit betekent dat je als leraar: helder hebt waar de leerling naartoe werkt; een goed beeld hebt waar de leerling staat; en de leerling gerichte instructie, mogelijk feedback geeft en verder op weg helpt.

Meer informatie over formatief evalueren: een website vol inspiratie en voorbeelden, animaties, blogs en tools is te vinden op formatiefevalueren.slo.nl

 

Doel van het netwerk ‘formatief evalueren in po’
Binnen het leernetwerk richten we ons op de professionalisering van leerkrachten, intern begeleiders en directeuren om formatief evalueren in de groep en op school vorm te geven. Het primaire doel van dit leernetwerk is dat leerkrachten, intern begeleiders, directeuren en experts van elkaar leren op het gebied van formatief evalueren. Het gaat om uitwisselen van ervaringen en voorbeelden uit de eigen onderwijspraktijk, eigen ontwikkelde en/of elders gesignaleerde interessante producten en het bespreken van actualiteiten, inzichten en onderzoeken van experts. Zo vergroten we de inhoudelijke expertise.

Goede praktijken, instrumenten en handvatten die daaruit voortkomen zijn voor andere scholen beschikbaar via de website van SLO: formatiefevalueren.slo.nl.
Dit netwerk beoogt op geen enkele manier commerciële activiteiten.

 

Is je interesse gewekt? Meld je bij de netwerkgroep en neem deel aan de eerste bijeenkomst (online!).

Datum:                               Donderdag 26 november

Waar:                                 Deze eerste bijeenkomst vindt geheel ONLINE plaats via Microsoft Teams

Tijd:                                    15.30 tot 17.00 uur

Aanmelden/inschrijven:
Leden van het netwerk LerendeLeraren.nl kunnen zich hier aanmelden door lid te worden van de groep Formatief evalueren (log in, zoek de groep en klik op ‘Vraag lidmaatschap aan’).
Ben je (nog) geen lid van het netwerk meld je dan aan via: l.besseler@slo.nl.

Na inschrijving ontvang je via Outlook de uitnodiging voor de online Teams sessie.

 

Actuele vraagstukken

Graag horen wij welke vragen ten aanzien van formatief evalueren op dit moment spelen. Deze kun je delen met Lucy Besseler l.besseler@slo.nl vóór vrijdag  20 november 2020 zodat deze een rol kunnen spelen bij de eerste bijeenkomst van netwerkgroep

 

Vriendelijke groet,

Martin Klein Tank (m.kleintank@slo.nl)

Gäby van der Linde (g.vanderlinde@slo.nl

Gegevens

Datum:
26 november 2020
Tijd:
15:30 - 17:00