Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Onderwijs anders organiseren – een internationale inspiratiesessie

16 oktober 2023 @ 15:00 - 17:00

Carole Basile van Arizona State University (ASU) bezoekt opnieuw de lerarenopleiding van Saxion. Op maandagmiddag 16 oktober 2023 verzorgt zij van 15.00u tot 16.30u een inspiratiesessie in Twente (locatie volgt). Deze sessie is bedoeld voor bestuurders, directeuren, opleiders, leerkrachten en andere geïnteresseerden uit het onderwijs.

Carol zal in deze inspiratiesessie vertellen over het onderwijsvernieuwingsidee, de paradigmashift en de kansen en uitdagingen. Hierna wordt aan deelnemers ruimte geboden om met haar en elkaar in gesprek te gaan.

In het voorjaar van 2023 bezochten enkele directeuren en opleiders ASU vanuit het perspectief onderwijs anders organiseren. Dit heet geresulteerd in de start van enkele pilots waarbij gebruik wordt gemaakt van kennis en ervaring die is opgedaan in Arizona.

Het onderwijsvernieuwingsidee, genaamd Next Education Workforce (NEW) is erop gericht dat onderwijsprofessionals in een team verantwoordelijk zijn voor een groep kinderen waarbij gebruik wordt gemaakt van elkaars expertise (distributed expertise).

Verschillende scholen in de regio hebben aangegeven samen met Saxion aan de slag te gaan met NEW/Anders organiseren. Dit betreft zowel scholen binnen de partnerschappen Samen Opleiden en professionaliseren van Twente en Stedendriehoek. Ook vanuit dit perspectief heeft NEW de aandacht.

 

Gegevens

Datum:
16 oktober 2023
Tijd:
15:00 - 17:00