Geef leerlingen wat ze waard zijn

Naast het landelijke Onderwijsachterstandenbeleid (OAB) zijn er sinds enkele jaren ook regionale ambassadeurs Onderwijskansen. Ook Overijssel heeft sinds kort een ambassadeur Onderwijskansen en ik mag deze titel dragen. Ik ben als lector verbonden aan de Saxion pabo’s te Deventer en te Enschede.

De taak van de ambassadeur Onderwijskansen is om met het werkveld en opleidingen kennis te delen over effectieve aanpakken voor leerlingen die door ongunstige omstandigheden zich niet optimaal ontwikkelen. Veel informatie over effectieve aanpakken is al te vinden op onderwijskansen.eu (bijvoorbeeld over onderwijskansen en taalstimulering maar ook differentiatie en onderwijskansen) en op onderwijskennis.nl (zoals ouderbetrokkenheid, aanpak rekenachterstanden). Naast deze sites zijn er ook podcasts in de maak.

Ben je bestuurder, schoolleider, taalcoördinator, bouwcoördinator, IB’er of leerkracht? En wil je werken aan (meer) onderwijskansen: vraag kosteloos en vrijblijvend een gesprek aan. Bijgesloten vind je de flyer.

Cathy van Tuijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *